Hoogte sleufsilo niet beperkt tot 2 meter

De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft zich onlangs uitgesproken over de hoogte van een sleufsilo. De Raad van State stelt dat een hoogtebeperking van 2 meter voor een sleufsilo in ruimtelijk opzicht onlogisch is. Het belang van de veehouder wordt dan ook hoger aangeslagen dan het ruimtelijk belang.
Van belang bij deze afweging is dat binnen een sleufsilo het kuilvoer veelal hoger is opgeslagen dan 2 meter. Het maakt dan niet zo veel uit dat de wanden van de sleufsilo hoger zijn dan 2 meter. De ruimtelijke uitstraling wordt in dat geval vooral bepaald door de hoogte van het opgeslagen veevoer.
Belangrijk hierbij is dat het gaat om een sleufsilo binnen het bouwvlak. Binnen het bouwvlak zijn al gebouwen, zoals de bedrijfswoning en stal, die hoger zijn dan de hoogte van het kuilvoer. Veelal wordt het in een bestemmingsplan ook mogelijk gemaakt om een sleufsilo in de directe nabijheid van een bouwvlak te realiseren.
Als het bestemmingsplan deze mogelijkheid toestaat, wordt in de regel wel een hoogtebeperking opgenomen, aangezien de sleufsilo buiten het bouwvlak in landschappelijk opzicht dan meer zichtbaar is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer