‘Beurs Goes moet fuseren’

Voorzitter Cees van Arendonk van de aardappelhandelsorganisatie NAO vindt dat er één landelijke aardappelbeurs moet komen. Wat hem betreft moeten de beurzen Goes, Emmeloord en Rotterdam fuseren.

De naam voor de nieuwe beurs zou ‘Beurs Zoetermeer’ kunnen worden, omdat het kantoor van de Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw in Zoetermeer in de ogen van de NAO-voorzitter de ideale plek is voor het beursoverleg. Want alle ketenpartijen, teelt, handel en verwerkende industrie, moeten vertegenwoordigd zijn in het beursoverleg. En op de locatie van de BO Akkerbouw treffen alle ketenpartijen elkaar immersal.
Van Arendonk stelde dit maandag in Heerle op een drukbezochte ledenbijeenkomst van de ZLTO-vakgroep Akkerbouw over de toekomst van een transparante aardappelmarkt. Hij vertelde dat de drie ketenpartijen in februari al een overleg hebben gepland waarbij transparante marktinformatie op de agenda staat. Daarbij komen ook de beurzen aan de orde.
De NAO-voorzitter gaf ook aan dat zijn organisatie bereid is om weer aan tafel te schuiven bij het wekelijkse overleg over de fritesnoteringen van Beurs Goes. Handel en industrie stapten vorig jaar uit dat overleg.
De NAO stelt wel één voorwaarde: dat er een ‘constructief’ overleg komt tussen alle ketenpartijen met als inzet één landelijke beurs.

Weer

 • Woensdag
  10° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  30 %
 • Vrijdag
  9° / 3°
  20 %
Meer weer