Mestexporteurs komen met controle

Een groep toonaangevende mestexporteurs gaat een plan opstellen en uitvoeren waarmee de onregelmatigheden rond het vervoer van vaste mest de kop worden ingedrukt.

Mestexporteurs+komen+met+controle
© Nieuwe Oogst

De mestexporteurs zien een verplichting tot het inschakelen van een onafhankelijk monsternemer niet als een werkbare oplossing en gaan nu zelf een waterdicht plan maken.

De groep wordt ondersteund door Cumela Nederland en Bureau Mest Afzet.

Monster

Op korte termijn wordt een plan uitgewerkt waarbij op vaste locaties geautomatiseerd een monster wordt genomen. Een onafhankelijke organisatie gaat deze locaties beheren.

Deze organisatie zal ook de gegevens van het transport vastleggen.

Tracering

Daarnaast moet eveneens de tracering van de mest van leverancier tot en met loslocatie (in het buitenland) worden geborgd.

Doel is om dat zo te regelen dat ook (buitenlandse) charters gebruikt kunnen blijven worden.

Januari

De betrokken ondernemers heeft uitgesproken om dit zelf te willen ontwikkelen, financieren en invoeren. Zij gaan daarbij geen hulp vragen van de overheid, want zij zijn er van overtuigd dat de overheid het systeem uiteindelijk zal honoreren.

De bedoeling is om zeer snel stappen voorwaarts te zetten. Half januari moet er een uitgewerkt plan liggen. Dit zal dan besproken worden met alle vervoerders van vaste mest.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer