Bollenteler+wil+transparant+werken+%28video%29
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Bollenteler wil transparant werken (video)

'Als we transparant zijn, hoeven we amper te vertellen wat we doen', zegt bollenteler Gert Veninga uit Hijken. De Drentse lelieteler deed zaterdag mee met de open bedrijvendag in Drenthe.

Tijdens de open bedrijvendag gaat het vooral om mkb-bedrijven, die mensen laten zien hoe een product of dienst tot stand komt.

In gemeente Midden-Drenthe hebben zes agrarische bedrijven hieraan deel genomen. Het is een initiatief van de plaatselijke LTO-afdeling.

Achterstand

LTO-bestuurder Veninga: 'Qua pr hebben we als sector een achterstand. Dit is een mooie kans om te laten zien wat je doet. De gemeente doet de pr'.

Hij is bijna drie maanden bezig met de oogst van de lelies. 'Burgers moeten weten waarom we met een trekker door het dorp rijden.'

Tijdens de open dag was Veninga volop bezig met het wassen en sorteren van de lelies. 'Als je het hele proces toont, begrijpen mensen wat je doet.'

Zonnepanelen

Wethouder Gerard Lohuis van gemeente Midden-Drenthe gaf het startschot voor de open dag, door het in bedrijf stellen van 876 zonnepanelen bij Veninga. Daarmee kan de bollenteler voor een derde in het eigen stroomverbruik voorzien.

Met 450 deelnemende bedrijven en een record aantal van 75.000 bezoekers was de Open Bedrijvendag Drenthe vorig jaar de ‘grootste open dag van Nederland’.

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 4°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  70 %
Meer weer