Fleckvieh%27s+kijken+in+Kaatsheuvel
Nieuws
© Fleckveestamboek

Fleckvieh's kijken in Kaatsheuvel

Boeren willen steeds duurzamer werken. En daarbij is het fijn om eens bij een collega in de keuken te kijken. Sjef en Nel van Loon verbeterden de levensduur van hun veestapel door de Holstein-koeien in te kruisen met Fleckvieh.

Dat ras verbetert onder meer de vruchtbaarheid van de veestapel, terwijl de koeien ook zelfredzamer zijn. Sjef en Nel van Loon hebben een melkveebedrijf met een eenvoudige bedrijfsvoering en hoge prestaties.

De vruchtbaarheid van de koeien is erg goed en de melkproductie ligt boven de 9.400 kilo melk per koe.

Op woensdagmiddag 4 november zijn collega veehouders uitgenodigd om op het bedrijf aan Hoekje 14 te Kaatsheuvel van 13 uur tot 16 uur te kijken naar de koeien en met Sjef en Nel van Loon te praten over de resultaten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer