LTO%3A+geen+vertraagde+uitbetaling
Nieuws
© Jan van Liere

LTO: geen vertraagde uitbetaling

De uitbetaling van voorschotten op de toeslagrechten mag niet leiden tot vertraagde uitbetaling. Dat stelt LTO Nederland.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) maakte gisteren bekend dat Nederland gebruikt maakt van de mogelijkheid om een voorschot over te maken van maximaal 70 procent van de directe betalingen. LTO had daar sterk op aangedrongen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) gaat voorschotten op de toeslagrechten uitbetalen. Wanneer de eerste boeren geld krijgen overgemaakt, is echter niet duidelijk.

'Op ons verzoek wordt de mogelijke ruimte voor vervroegde uitbetaling benut. Dit mag echter niet leiden tot vertraging van de reguliere uitbetalingen', reageert LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Alles later

Over het tijdstip waarop begonnen kan worden met betalen, is Dijksma niet concreet. Wel merkt ze op dat alles dit jaar later is als gevolg van het nieuwe GLB, de extra controles die daarmee gemoeid zijn en de verlenging van de aanvraagperiode tot 15 juni.

De RVO hoeft niet alle fysieke controles te hebben afgerond. Wel moeten voor uitbetaling alle administratieve controles zijn gedaan.

Extra inzet

De staatsecretaris waarschuwt in haar brief aan de Tweede Kamer dat de voorschotten extra inzet vergen van RVO. Daardoor kunnen de definitieve betalingen later komen dan eerder was verwacht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer