Meer dierenwelzijn varkens in Iowa

Varkenshouders in de Amerikaanse staat Iowa pakken met elkaar Pork Quality Assurance op. PQA is een programma van de National Pork Board en wordt door de Iowa Pork Producers Association (IPPA) als een van de eersten breed opgepakt.

Meer+dierenwelzijn+varkens+in+Iowa
© deviantart.net

PQA is een programma met eisen ten aanzien van dierenwelzijn en productveiligheid. De National Pork Board ontwikkelde het programma omdat ook in Amerika sprake is van een groeiende weerstand tegen grootschalige varkenshouderijbedrijven.

Bezetting, coupeerverbod en groepshuisvesting zijn nog niet opgenomen in PQA. In de Verenigde Staten (VS) groeit echter de maatschappelijke druk op deze thema's.

Castreren

Reden voor Smithfield om aan te geven dat voor het einde van het jaar 70 procent van zijn dragende zeugen in groepen wordt gehouden. Experts verwachten dat het ook niet lang meer duurt voor stoppen met castreren in de VS een item is.

Op veel praktische bezwaren zal dat niet stuiten, is de verwachting, omdat beren op een gewicht van 80 kilo worden geslacht. Van berengeur is dan nog geen sprake.

Toonaangevend

In de Verenigde Staten is Iowa toonaangevend in de varkenshouderij. Inmiddels eisen bijna alle slachterijen en vleesverwerkende bedrijven in Iowa dat varkenshouders meedoen aan PQA.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer