%27Vierde+snede+is+erg+welkom%27
Nieuws
© Twan Wiermans

'Vierde snede is erg welkom'

Veel melkveehouders gebruiken het najaarszonnetje om gras te maaien. Zo ook melkveehouder Jurgen Conjarts uit Margraten.

‘Er stond een mooie partij gras op het land, ik schat zo’n 1.500 kilo droge stof per hectare’, aldus Conjarts die samen met zijn broer Jeffrey boert. ‘We hebben afgelopen week 55 hectare gras gemaaid. Door de noordoostenwind droogde het heel goed.’

Lasagnekuil

Deze vierde snede wordt in een lasagnekuil over de derde snede heen gekuild. De broers hopen eind oktober nog een vijfde keer te maaien. ‘Het is net als 2014 een groeizaam seizoen. Vanaf 20 augustus begon het gras flink te groeien.’

De Conjarts kunnen het gras goed gebruiken. Ze hebben 270 melkkoeien (9.500 kilo melk per koe) en 200 stuks jongvee. ‘Elke maand kalven er acht vaarzen af, we verwachten dat het aantal koeien deze winter op driehonderd ligt.’

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer