Polders de Ronde Venen rijp voor de bühne

De herinrichting van diverse polders in gemeente De Ronde Venen is inmiddels zo ver gevorderd dat de Gebiedscommissie Utrecht-West er woensdag een informatieavond aan besteedde. Trots op het resultaat overheerst. LTO Noord ziet nog wat open eindjes.


Polders+de+Ronde+Venen+rijp+voor+de+b%C3%BChne
© Koen van Wijk

Bezoekers konden op kaarten en foto's zien welke veranderingen er per polder gebeuren. Sommige deelprojecten zijn al afgerond, zoals de Grote Sniep.
'We kunnen hier trots rondlopen, kijkend naar wat er bereikt wordt. Want het zou jammer zijn als het publiek niet meer weet wat er in de polders gebeurt', vindt Dick Boogaard, voorzitter van de stuurgroepen van alle gebiedsprojecten.

Discussies

'We zijn van ver gekomen. Van langdurige discussies over beleid naar de concrete uitvoering nu. Kijk eens naar de Wilnisse Bovenlanden, waar momenteel de graafmachines rondrijden voor het afplaggen van percelen.'

Vanuit het Plan de Venen gaat een groot deel van het landelijk gebied van de gemeente op de schop in het kader van natuurontwikkeling, landbouwstructuurversterking en recreatie.

1500 hectare

Gezamenlijk vormen de polders Groot Wilnis-Vinkeveen, de Wilnisse Bovenlanden, Marickenland en Groot Mijdrecht Noordoost een ecologische verbinding tussen de Vinkeveense Plassen, Nieuwkoopse Plassen en Vechtplassen. Elke polder heeft zijn eigen doelen.

In totaal is in deze regio 1500 hectare agrarische grond opgeofferd aan natuuropgaven. Tientallen boeren gaan een deel van de nieuwe natuur zelf beheren.

•Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer