Regels+grondgebonden+in+meststoffenwet
Nieuws
© NieuweOogst

Regels grondgebonden in meststoffenwet

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft gisteren de regels voor grondgebondenheid naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze moeten worden opgenomen in de meststoffenwet. De regeling moet nog door de Eerste en Tweede Kamer worden goedgekeurd.

De bewindsvrouw presenteerde eind maart de regels voor de grondgebondenheid. Hierbij is het fosfaatoverschot per hectare mede bepalend hoeveel een melkveebedrijf maximaal mag groeien ten opzichte van het voorgaande jaar.

Meststoffenwet

De Eerste Kamer zag deze regels liever ingebed in de meststoffenwet. Dat is reden om nu met een aanvullende regeling te komen. Mocht deze niet voor 1 januari door de Eerste en Tweede Kamer komen, dan geldt de regeling alsnog via de AMvB.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer