Digitale rondleiding door nieuwe stal Laren

Niet alleen meer pakken folders laten drukken of een advertentie in Nieuwe Oogst, nee, Schrijver Stalinrichting in Broekland pakt het anders. 'We maken een virtuele rondleiding door een nieuwe stal mogelijk', vertelt directeur Martin Westerbeek.

Digitale+rondleiding+door+nieuwe+stal+Laren
© Schrijver Stalinrichting

Door de gemaakte 360-graden foto's is het mogelijk digitaal door de stal van familie Platerink in Laren te lopen. Westerbeek wil de beelden gebruiken om nieuwsgierige burgers te informeren, maar zeker ook boeren. 'Het is een vijfsterrenstal.'

Melkveehouders willen graag zien wat er in een nieuwe stal zit en hoe de buurman het doet, weet de directeur. 'Nu kunnen ze zich al online oriënteren. Hoe liggen de koeien bijvoorbeeld in de diepstrooiselboxen en wat voor mestrobot wordt er gebruikt.'

Kosten

De productiekosten van een online tour bedragen tussen de 700 en 800 euro, vertelt Westerbeek. Een bedrag dat het voor hem mogelijk maakt om vaker in te zetten. 'Maar dan wel voor bijzondere nieuwe stallen.'

Dat de aanpak aanslaat, maken de online bezoekerscijfers duidelijk. 'Alleen donderdag en vrijdag is de video vierduizend keer bekeken.'

Ligplekken

Bij familie Platerink is begin 2015 de nieuwe stal in gebruik genomen. Zij zijn overgegaan van 120 koeien in de oude stal (± 90 ligplekken en een 2 x 8 60 graden melktal) naar 325 koeien in het nieuwe onderkomen.

Met 383 ligplekken, honderd stuks jongveeplekken en drie strohokken is er nog ruimte voor uitbreiding. De koeien zijn februari 2015 over gegaan naar de nieuwe stal.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer