Verlenging actie ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’

De stimuleringsregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ was tot 1 september 2015 opengesteld. De provincies Drenthe en Groningen hebben inmiddels besloten de regeling te verlengen tot en met 2016.

Verwacht wordt dat andere provincies binnenkort een besluit nemen. Informatie over deze subsidieregeling vindt u op www.asbestvanhetdak.nl. Bij het verwijderen van asbest kan gebruik worden gemaakt van verschillende fiscale regelingen.
Sinds enige tijd is de sloopvergunning vervangen door de sloopmelding. De sloop van asbest moet uiterlijk vier weken voor aanvang van de werkzaamheden bij de gemeente worden gemeld.
Op het meldingsformulier wordt gevraagd naar: de eigenaar, de sloper/asbestsaneerder, het bouwwerk of onderdeel daarvan, de planning, de afvalstoffen die vrijkomen en de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd.
Bij werkzaamheden in of aan gebouwen van voor 1994 is een asbestinventarisatie door een gecertificeerd inventarisatiebedrijf verplicht. Een bedrijf dat asbest gaat verwijderen, mag nooit zelf de inventarisatie doen. Het elektronisch meldingsformulier staat op www.omgevingsloket.nl. Ook via www.infomil.nl/asbest vindt u veel informatie.
LTO ledenvoordeel heeft rond asbestverwijdering en de plaatsing van zonnepanelen een aantal interessante aanbiedingen, zoals de asbestsaneringsinventarisatie, de collectieve inkoop van zonnepanelen, korting op isolatie en dakbeplating en regelingen rond levering en teruglevering van energie. Deze vindt u op www.ltoledenvoordeel.nl/asbest.
Op www.agroasbestveilig.nl vindt u onder meer een quickscan, waarmee u kunt nagaan op welke onderdelen in het proces u gebruik kunt maken van de diensten die worden aangeboden door onder andere Rombou, LTO Energie en Flynth.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer