Boerderijkijkdag familie Bischoff

Op het melkveebedrijf van de familie Bischoff aan de Weijerweg 2 in Vaals vindt morgen, zondag 27 september, tussen 10 tot 17 uur de open boerderijkijkdag plaats. Het AJK Zuid-Limburg tekent voor de organisatie.

Harry en Monique Bischoff runnen het melkveehouderij sinds 2000 en zijn daarmee de vierde generatie binnen het bedrijf. De veestapel bestaat uit 110 melkkoeien en 80 stuks jongvee. Het ruwvoer (gras en maïs) wordt zelf geteeld. De koeien staan in de zomermaanden in de wei.
De familie heeft de nieuwe stal in 2014 in gebruik genomen. Deze biedt plaats aan 130 melkkoeien. De kopse kanten van de stal zijn voorzien van een houten gevel, die als het ware opgaat in het landschap. Verder heeft de stal automatische klimaatbeheersing, energiebesparende maatregelen en ruime maatvoeringen.
Het geïsoleerde dak plus de grote horizontale ventilator zorgen voor een perfecte klimaatbeheersing. De speciaal ontwikkelde emissiearme vloer garandeert een goed en stevig draagvlak. Bovendien hebben de koeien meer ruimte dan de gemiddelde Nederlandse koe.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer