Zoet water op de agenda

West-Nederland - 'Een mooie deal', noemt LTO Noord Zuid Holland-voorzitter Arie Verhorst de ondertekening van de bestuursovereenkomst Zoetwater West-Nederland.

Samen met minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu), gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Rik Jansen en de dijkgraven Poelmann en Geluk, ondertekende Verhorst namens LTO de zoetwaterovereenkomst West-Nederland. Ook in Noord-Holland en Utrecht werd de bestuursovereenkomst getekend.
'Het is een belangrijke stap. We hebben jarenlang gehamerd op het belang van zoetwater en hiermee laat de politiek zien dat het nu daadwerkelijk de aandacht heeft. Beschikbaarheid van zoetwater op de lange termijn is het uitgangspunt.'
De bestuursovereenkomst is een vervolg op het vorig jaar gepresenteerde Deltaprogramma. Per gebied zijn er concrete afspraken gemaakt over de te nemen maatregelen. In totaal is er 365 miljoen euro voor de periode 2015 tot 2021 uitgetrokken.
De financiële toezegging betekent niet dat de sector achterover kan leunen. 'De minister heeft als voorwaarde gesteld dat het bedrijfsleven ook meedoet', zegt Verhorst.
'Dat betekent voor ons als sector actief meedenken en innovaties blijven ontwikkelen.' LTO krijgt daarbij ook een rol. 'Onze taak is innovaties beter in beeld brengen naar de maatschappij en de minister toe, zodat we kunnen aantonen dat we actief betrokken zijn.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer