Maak uw geldstromen inzichtelijk

Nu de melkprijs de afgelopen periode een dalende tendens heeft laten zien, is het des te belangrijker dat u als melkveehouder de geldstromen op uw bedrijf inzichtelijk heeft.

Daarbovenop komt nog dat er de komende periode geen sterk herstel wordt verwacht. Een gevolg van deze ontwikkeling is dat de liquiditeit op uw melkveebedrijf onder druk kan komen te staan.
De komende periode zullen de kosten stijgen als gevolg van de maïsoogst, eventueel aan te kopen maïs, te betalen pacht en een superheffingsnota voor een groot aantal bedrijven.
Daarnaast is dit jaar het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van start gegaan. Door meer administratieve controles vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is uitbetaling in december niet vanzelfsprekend.
Het maken van een liquiditeitsprognose geeft u inzicht in de geldstromen op uw bedrijf. Het geeft voor u als ondernemer in één oogopslag weer in welke maanden er een tekort aan liquide middelen wordt verwacht.

Anticiperen

Blijkt uit uw liquiditeitsprognose dat er problemen ontstaan, dan kunt u hier tijdig op anticiperen. Het maken van bijvoorbeeld betalingsafspraken met uw crediteuren kan op korte termijn uitkomst bieden.
Verwacht u op korte termijn problemen rondom uw liquiditeit en wilt u onnodige onrust voorkomen bij uw crediteuren, dan is het zeer nuttig een liquiditeitsprognose voor uw bedrijf op te stellen.
Laat u hierbij goed informeren door uw adviseur. De specialisten bij Arvalis ondersteunen u graag op dit gebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer