Ander erf

Normaal schrijf ik deze column op de pc, thuis, dus op het erf. Precies zoals de naam zegt: vanaf het erf. Deze keer zit ik echter te tikken op de iPad, in onze camper. Jazeker, wij hebben ook nog een camper. We gaan er alleen (te) weinig mee weg, zoals zo veel collega's het erf niet zo snel verlaten om er een paar dagen tussenuit te gaan. Je laat immers nogal wat achter en vooral met levende have lijkt er altijd wel iets aan de hand.
Een goede oppas is dus goud waard. Vaak meerdere oppassen trouwens, want met pensionpaarden, een camping, een paar honderd schapen en het nodige kleinvee spreiden we het meestal een beetje. Iemand die op de camping en de huisdieren past en bij ons in huis trekt, iemand die op de paarden past (meestal een paardenmeisje) en een collega-schapenhouder die voert en controleert bij de schapen.
Voor je weggaat, moet je iedereen instrueren en briefjes maken, zodat iedereen weet wat er van hen wordt verwacht en waar alles staat. Het rare is dat als je alles opschrijft, het best veel is. Zo kom je erachter wat je allemaal doet op een dag. Heel veel kleine dingetjes die lichamelijk vaak helemaal niet zwaar zijn, maar wel constant oplettendheid vragen. Het oog van de meester zeg maar.
Als dat allemaal is geregeld, kun je best een paar dagen weg. Dus zijn we nu in Breda neergestreken op het WK ponymennen tijdens Outdoor Brabant. Een groot evenement waar niet alleen veel takken van de hippische sport zijn vertegenwoordigd, maar waar ook zakelijk Brabant zich profileert.
Er zijn veel stands met vaak luxe producten, maar ook veel netwerkbijeenkomsten. Veel mensen die weinig met paardensport hebben, maar een dergelijk evenement gebruiken om zich te laten zien. Er is dus blijkbaar nog steeds geld onder de mensen.
Nogal wat mensen uit onze kennissenkring hebben iets met de mensport en sommigen doen hier mee aan dit Wereldkampioenschap voor pony's. Zo ook onze zoon en, hoe toevallig, zijn vriendin. Vandaar onze aanwezigheid.
Dan blijkt maar weer eens waar een klein land groot in is, want net als bij andere sporten zoals voetbal en schaatsen, is de kleding hier overwegend oranje. Er doen immers veel nationaliteiten mee. Die malle Hollanders onderscheiden zich vooral door het lawaai en de vrolijke kleding. Letterlijk alles wat oranje is, hebben ze uit de kast gehaald om hun eigen land aan te moedigen. Inclusief rood-wit-blauwe vlaggen natuurlijk. Mooi om te zien en deel van uit te maken.
Nu maar hopen dat de resultaten meevallen, want we zeggen vaak dat deelnemen belangrijker is dan winnen, maar dat menen we natuurlijk niet.

Carlo Veeger

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer