Eten en drinken als beleving

Boxtel - De eerste editie van Slowlands vindt volgend weekend plaats in Boxtel. Op dit foodfestival staan eten en drinken als beleving centraal.

Op de meeste festivals draait het om muziek en theater. Eten en drinken is er voor de hongerige en dorstige festivalganger. De meesten nemen dan genoegen met een colaatje of een biertje, een hamburger of een frietje. Maar voor echt lekker eten moet je doorgaans niet op een festival zijn.
Bedenker en organisator René Leenders van Slowlands brengt daar verandering in. Hij heeft het festivalconcept omgedraaid: veel aandacht voor goed eten en drinken. De entourage en de muziek zorgen voor de ondersteuning.
Zo'n 125 deelnemers zijn met streekproducten op het festival aanwezig. De nadruk ligt op ambachtelijk, biologisch en beleving. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een wijnwandeling. Bestellen ze een côte de boeuf, dan kunnen ze deze onder begeleiding van de wereldkampioen barbecueën zelf grillen. Ook wordt een bierbrouwerij opgebouwd.
Slowlands trapt af op vrijdag 11 september en duurt tot zondagavond. Decor is Landgoed Velder in Boxtel.

Boeren en tuinders

De organisatie heeft grote ambities. Voor volgend jaar nodigt ze ook boeren en tuinders uit om deel te nemen aan het festival. Volgens Leenders is dan de beleving compleet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer