Veel animo voor Drents bloemenzaad

Agrarische Natuurvereniging Drenthe wordt overspoeld met aanvragen voor bloemen- en kruidenmengsels. Na boeren hebben ook particulieren, overheden en instellingen het mengsel ontdekt.

Veel+animo+voor+Drents+bloemenzaad
© nieuwe oogst

'Het gaat boven verwachting goed. We hebben al diverse keren moeten bijbestellen', zegt coördinator Tjitske Tonckens. Volgens haar speelt mee dat inwoners van Drenthe enthousiast worden gemaakt door de bloeiende akkerranden die al enkele jaren worden aangelegd. Daarnaast zaaien veel gemeenten het mengsel ook, met name in wegbermen.

'Ze zien het bijvoorbeeld langs de route van de Drentse Fiets4Daagse, en denken dan: dat willen wij ook wel in onze tuin.' ANV Drenthe verkoopt het zaaizaad via de eigen webshop.

Watergangen

Overigens blijven ook de programma's voor akkerranden goed draaien, meldt Tonckens. In het Drentse Aa-gebied wordt dit jaar 31 kilometer aangelegd langs watergangen.

Het project Bloemrijke Akkers levert dit jaar bij de deelnemers voor bijna 77 hectare aan natuurstroken op. 'Vorig jaar was het meer, maar toen zaten ook de FAB-randen erbij.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 4°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    40 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    50 %
Meer weer