Hitte legt smaakstof tomaten vast
			Wanneer tomaten na het plukken even worden verwarmd door ze circa 5 minuten in water van 125 graden Fahrenheit (circa 52 graden Celsius) te dompelen, blijft de smaak beter bewaard. Dat stellen onderzoekers verbonden aan het Amerikaanse ministerie van Landbouw. 
		
De onderzoekers vonden dat ook als de tomaten na deze behandeling worden gekoeld naar een temperatuur van tussen de 5 en 13 graden Celsius de smaak beter blijft bewaard. Hoogleraar productfysiologie en kwaliteit Ernst Woltering van Wageningen UR is niet verrast door de uitkomsten.
In de praktijk worden tomaten na het plukken koel bewaard om te voorkomen dat ze te snel overrijp worden. Dat gaat ten koste van de smaak.
Suiker en zuur
'Suiker, zuur en aromastoffen bepalen de smaak in tomaten. Suiker en zuur veranderen niet door een lage temperatuur, maar aromastoffen wel. Wanneer een tomaat uit de koeling komt, zitten er minder aromastoffen in', aldus Woltering.
Lees ook
Marktprijzen
		 
			
		
		
		Meer marktprijzen
    
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
- 
					 JOHN DEERE 6150R PREM DD40 (MAA) #63046Gebruikt, € 55.000 
- 
					 Kuhn GF17003T NIEUWGebruikt, P.O.A. 
- 
					 Gebruikt, P.O.A. 
- 
					 Fendt 313 Vario S4 Profi Marge !!!2017, P.O.A. 
Vacatures
- Beleidsmedewerker Boomkwekerij- Royal Anthos - Hillegom
- Teamleider teelt- IBN - Schaijk
- Technisch Specialist- Pater Bloembollen - Spierdijk
- Internationaal Accountmanager- Schaap Holland BV - Biddinghuizen
- Stagiair(e) Redacteur Akker- en Tuinbouw- Nieuwe Oogst - NL
Weer
- 
	Zaterdag15° / 10°80 %
- 
	Zondag13° / 9°60 %
- 
	Maandag13° / 7°40 %









 
								 
								 
								 
								 
								



 
					 
					 
					 
					


