Hitte legt smaakstof tomaten vast
Wanneer tomaten na het plukken even worden verwarmd door ze circa 5 minuten in water van 125 graden Fahrenheit (circa 52 graden Celsius) te dompelen, blijft de smaak beter bewaard. Dat stellen onderzoekers verbonden aan het Amerikaanse ministerie van Landbouw.
De onderzoekers vonden dat ook als de tomaten na deze behandeling worden gekoeld naar een temperatuur van tussen de 5 en 13 graden Celsius de smaak beter blijft bewaard. Hoogleraar productfysiologie en kwaliteit Ernst Woltering van Wageningen UR is niet verrast door de uitkomsten.
In de praktijk worden tomaten na het plukken koel bewaard om te voorkomen dat ze te snel overrijp worden. Dat gaat ten koste van de smaak.
Suiker en zuur
'Suiker, zuur en aromastoffen bepalen de smaak in tomaten. Suiker en zuur veranderen niet door een lage temperatuur, maar aromastoffen wel. Wanneer een tomaat uit de koeling komt, zitten er minder aromastoffen in', aldus Woltering.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere 6R 155 trekker (REU) #27195
Gebruikt, P.O.A.
-
Vicon Frontmaaier (trommelmaaier)
Gebruikt, P.O.A.
-
Valtra T 144 active met voorlader
Gebruikt, P.O.A.
-
Walker MT25I-32
2018, P.O.A.
Vacatures
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Docent Mobiele werktuigen (0,8 - 1,0 fte)
Firda - Heerenveen
Vertegenwoordiger M/V
KI Kampen - Dalfsen, Nederland
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Weer
-
Donderdag19° / 13°60 %
-
Vrijdag18° / 12°90 %
-
Zaterdag17° / 10°80 %