Hitte legt smaakstof tomaten vast
Wanneer tomaten na het plukken even worden verwarmd door ze circa 5 minuten in water van 125 graden Fahrenheit (circa 52 graden Celsius) te dompelen, blijft de smaak beter bewaard. Dat stellen onderzoekers verbonden aan het Amerikaanse ministerie van Landbouw.
De onderzoekers vonden dat ook als de tomaten na deze behandeling worden gekoeld naar een temperatuur van tussen de 5 en 13 graden Celsius de smaak beter blijft bewaard. Hoogleraar productfysiologie en kwaliteit Ernst Woltering van Wageningen UR is niet verrast door de uitkomsten.
In de praktijk worden tomaten na het plukken koel bewaard om te voorkomen dat ze te snel overrijp worden. Dat gaat ten koste van de smaak.
Suiker en zuur
'Suiker, zuur en aromastoffen bepalen de smaak in tomaten. Suiker en zuur veranderen niet door een lage temperatuur, maar aromastoffen wel. Wanneer een tomaat uit de koeling komt, zitten er minder aromastoffen in', aldus Woltering.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners



Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Honda HF2417HB
2014, P.O.A.
-
Fendt Former 920C middenafleg hark
Nieuw, P.O.A.
-
Gewichtblok 1450 kg TOP
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X350 (WCH) #692179
Gebruikt, € 5.313
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Projectmedewerker biodiversiteit
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Medewerker Agrarisch Natuurbeheer
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Weer
-
Vrijdag24° / 11°5 %
-
Zaterdag23° / 15°20 %
-
Zondag21° / 15°70 %