Groot Salland maait voor betere waterafvoer

Waterschap Groot Salland begint met het maaien van sloten om het water sneller af te voeren. Dat is noodzakelijk om de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen te kunnen verwerken en overstromingen te voorkomen.

Groot+Salland+maait+voor+betere+waterafvoer
© Bron: website waterschap

In de IJsseldelta viel op sommige plaatsen zo'n 90 millimeter in 24 uur, in Rouveen bijna 80 millimeter. Dat zijn hoeveelheden die statistisch gezien eens in de veertig à vijftig jaar voorkomen.

De capaciteit van de sloten en de gemalen is berekend op hoeveelheden regenwater die eens in de tien jaar vallen. Dat komt overeen met de helft van wat er nu is gevallen.

Gemalen

Het waterschap had vooruitlopend op de voorspelde regenval al lagere waterstanden ingesteld. De gemalen van het waterschap draaien in de IJsseldelta op volle toeren en met maximale capaciteit om het water weg te pompen.

Toch kan in sommige sloten de afvoer van het water worden gehinderd door waterplanten.

Weelderige begroeiing

Op enkele locaties is er sprake van een weelderige begroeiing. Daarom heeft het waterschap besloten nu te al maaien. Normaal wordt er tweemaal gemaaid in een jaar, aan het begin van de zomer en in het najaar.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer