Minister Kamp optimistisch over economie

De Nederlandse economie lijkt de periode van herstel achter zich te hebben gelaten en zich op te maken voor een periode van robuuste groei.

Minister+Kamp+optimistisch+over+economie
© NVT

Dit stelt minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) in reactie op de kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Uit de laatste cijfers blijkt dat de Nederlandse economie voor het vijfde kwartaal op rij groeit en dat de export, investeringen en consumptie daaraan blijvend bijdragen. Het CBS berekende dat de omvang van onze economie in het tweede kwartaal van 2015 nagenoeg terug is op het niveau van voor de crisis.

Herstel

Kamp: 'Deze cijfers wijzen erop dat we de langdurige periode van economisch herstel achter ons hebben gelaten. Bedrijven investeren meer, consumenten besteden meer en de export blijft toenemen ondanks tegenvallende ontwikkelingen in de wereldhandel.'

Volgens Kamp blijft de hoge werkloosheid wel zorgelijk. Het kabinet wil ook om die reden dat de economische groei verder doorzet. Daarom geeft het kabinet ruimte aan ondernemers, aan vernieuwende producten en diensten, het verminderen van lasten, het aanpakken van overbodige regels en het verder verbeteren van kredietverlening.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer