Minder+graanexport+VS
Nieuws
© Patrick Coenen

Minder graanexport VS

De export van graan door de Verenigde Staten daalt. De cijfers van het amerikaanse ministerie van landbouw USDA laten in haar laatste WASDE-rapport een achterstand zien van ruim 2,4 miljoen ton ten opzichte van het afgelopen seizoen.

De graanmarkten zijn momenteel negatief gestemd mede door de nieuwe cijfers in het WASDE rapport. De cijfers waren veel negatiever dan analisten hadden voorspeld. Met name de opbrengstverwachting voor maïs en soja in de VS waren verrassend. De prognose was een negatieve correctie ten opzichte van een maand geleden.

Europa

De Europese verwachtingen voor graan zijn optimistischer. De Europese exporteurs verwachten vooral een goede uitvoer van gerst. Zachte tarwe staat met een exportcijfer van 2,3 miljoen ton, 200.000 lager dan het seizoen 2014-2015. De internationale handel is sterk bepalend voor de prijsvorming van de binnenlandse markten.

Marktspcialisten verwachten dat het WASDE-rapport een negatieve tendens inzet voor de noteringen en dat daarmee de toon voor de komende maanden is gezet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer