Waar wringt schoen koeienboer?

ZLTO-vakgroep Melkveehouderij wil de komende weken zicht krijgen op waar de schoen wringt als het gaat om de melkveewet en het fosfaatrechtenstelsel.

‘Knelgevallen zijn een verantwoordelijkheid van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ). Daar moeten wij bij wegblijven, maar dat ontslaat ons niet van de verantwoordelijkheid om voor leden het maximale uit de onderhandelingen met het ministerie van Economische Zaken te halen. Daarom is het goed om te weten waar het misloopt op bedrijfsniveau. Laat het ons weten’, zegt voorzitter Toon van Hoof van ZLTO-vakgroep Melkveehouderij.
‘Het gaat ons om een inventarisatie. Niet iedere melding wordt gevolgd door een telefoongesprek met een adviseur van ZLTO.’
Ook voor ZLTO-bedrijfsadviseurs is nog veel onduidelijk wat de exacte invulling wordt van de fosfaatrechten. Dijksma staat ook nog een debat met de Tweede Kamer te wachten na het zomerreces. De Kamer kan nog veranderingen voorstellen.

Website melkveewet

ZLTO heeft een speciale website ingericht voor vragen van melkveehouders over de melkveewet of het fosfaatrechtenstelsel dat de staatssecretaris wil invoeren. Ze kunnen die voorleggen aan medewerkers van ZLTO.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer