Ontsnappen

Het was maandagmorgen. Ik zat net aan de telefoon een afspraak te maken voor de auto. Er klonk geroep bij de achterdeur. Niet zomaar een gil, nee, echt een noodkreet.
Mijn echtgenoot stond met zijn hand aan zijn hoofd tegen de muur aangeleund. Ik gebaarde hem te gaan zitten en keek naar de plek. Een behoorlijke wond zat er. Het bloed kwam er aan alle kanten uit. Een koe had hem met zijn achterpoot geraakt en mijn man moest het bezuren.
Gauw de huisarts bellen. Vraagt de assistente nog of we even geduld hebben... Nou nee. Gelukkig mogen we meteen komen en dan blijkt dat de wond gehecht moet worden.
Er gingen iets meer dan een paar draadjes in en er moest verbonden worden om eventuele infecties te voorkomen. Nu beseffen we dat mijn man geluk heeft gehad. Het had heel anders af kunnen lopen..
Iets anders. Enkele dagen geleden was er een buurkoe die bij ons aan kwam wandelen. Gelukkig werd de moestuin niet vertrapt, alhoewel deze jongedame er gevaarlijk dichtbij kwam. De dag erna kwam een andere koe langs. Zij nam nog een paar dames extra mee op haar reis.
Best gezellig, denk ik, zo samen op stap door de polder. Alleen hadden ze even de andere kant op moeten gaan, richting de melkstal van de eigen baas.
Ze kwamen uiteindelijk op een stuk land terecht, waarna ze door de rechtmatige eigenaar weer terug werden gevoerd richting stal. Er zaten wel een paar heel zwarte dames bij, want die hadden ondertussen een lekker modderbad genomen.
Mijn man is zojuist bij de ledenbijeenkomst over fosfaat geweest. Het was er druk. Wat goed dat daar tijd voor wordt gemaakt door onze veehouders, zo midden in de zomer. Dat moet ook wel, want het is een belangrijk onderwerp.
Voor onze kinderen is de zomervakantie aangebroken. Dat betekent een beetje rust op het erf, wat betreft heen en weer pendelen richting school.
De werklieden van de melkstal zijn er nog, maar die schieten al aardig op. De stal ziet er prachtig uit en werkt zoals wij hadden bedacht.
Een melker is geregeld, dus we kunnen ook nog even een paar dagen weg. Zelf zou ik graag, als uitje, nog eens een kijkje willen nemen bij een boerderij in ons buurdorp. Deze is een aantal jaren geleden opnieuw opgebouwd en het voorhuis is een historisch museum. Ze hebben er workshops, demonstraties en er wordt uitleg gegeven over de cultuurhistorie van onze streek.
Kijk, dat vind ik nou leuk om eens een keer te zien. Wat denkt u? Tijd om te ontsnappen...

Hester Kuiper

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer