LTO%3A+wees+extra+alert+op+vogelgriepvirus
Nieuws
© LLTB

LTO: wees extra alert op vogelgriepvirus

LTO-vakgroep Pluimveehouderij roept haar leden op extra alert te zijn op het vogelgriepvirus, sinds begin deze week op een Duits leghennenbedrijf de hoogpathogene H7N7-variant van het virus is vastgesteld.

Het gaat om een bedrijf met 10.200 scharrelleghennen in gemeente Herzlake in Landkreis Emsland, 40 kilometer over de grens ter hoogte van het Drentse Klazienaveen. Het getroffen bedrijf is inmiddels geruimd.

Nederland heeft veel handelsverkeer met de pluimveesector in Nedersaksen. 'We vragen onze leden daarom extra alert te zijn en de voor het grensverkeer geldende dubbele reiniging en ontsmetting goed uit te voeren om insleep te voorkomen', zegt voorzitter Eric Hubers van LTO-vakgroep Pluimveehouderij.

Hygiënemaatregelen

'Neem de benodigde hygiënemaatregelen in acht en meldt eventuele wijzigingen die verband kunnen houden met een mogelijke besmetting, altijd in een zo vroeg mogelijk stadium', adviseert Hubers.

Binnen een straal van 1 kilometer van het getroffen bedrijf bevinden zich twee hobbybedrijven die al geruimd zijn. Er is een 3-kilometerzone en een 10 kilometerzone ingesteld. De bedrijven in het 3-kilometergebied zijn maandag gescreend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer