Ganzenschade Gelderland

Gelderland - Het aantal meldingen over schade door ganzen in Gelderland daalt. Dat constateert bestuurder Dirk Dekker van FBE Gelderland.

Dat er minder schade wordt doorgegeven, wil nog niet zeggen dat er daadwerkelijk minder schade optreedt, bijvoorbeeld doordat er minder (zomer)ganzen in Gelderland zijn. De daling komt volgens de FBE-bestuurder vooral voort uit het onlangs ingevoerde behandelbedrag van 300 euro. Daarbovenop komt dan nog een eigen risico van 250 euro.
‘Het is zaak dat ondernemers met schade deze toch blijven melden’, zegt Dekker. Zo is het mogelijk schade door te geven zonder dat een claim wordt ingediend en dus ook geen behandelbedrag hoeft te worden betaald. Op die manier komen ook kleinere schades in beeld.
Als LTO Noord-bestuurder houdt Dekker intussen druk op het Faunafonds om de procedure voor het melden en afhandelen van ganzenschade te vergemakkelijken. ‘Daar zijn eerder toezeggingen over gedaan.’
Landelijk is voor het vergoeden van ganzenschade 2 miljoen euro beschikbaar. Die schade bedroeg vorig jaar alleen al in Gelderland 1,6 miljoen euro. FBE Gelderland maakt zich dan ook zorgen over de vergoeding.
Een goede indicatie of er ook echt minder schade veroorzakend wild in de provincie aanwezig is, geeft de ganzentelling van 18 juli. De resultaten daarvan zijn echter nog niet bekend.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer