ZLTO in 2014 in kaart

Het jaarverslag 2014 van ZLTO, samengevat in tien topprioriteiten die door de leden zijn benoemd, is dinsdag gepresenteerd tijdens de Algemene Vergadering in Den Bosch. Leden kunnen het jaarverslag downloaden via de website of een papieren versie aanvragen via de ZLTO Informatielijn.

Zo is onder meer te lezen dat de ledenbijeenkomsten over het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), bodemgebruik en de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) goed zijn bezocht en met een gemiddelde van 7,6 zijn gewaardeerd door de bezoekers. Ruim 2.600 leden hebben de bijeenkomsten afgelopen najaar bezocht. Ongeveer 11 procent van de bezoekers heeft vervolgens ook ingetekend voor een van de verdiepingsbijeenkomsten waar ZLTO-adviseurs en -specialisten dieper op vragen van leden ingingen.

Persoonlijk contact

Het individuele contact met leden wordt zeer gewaardeerd. Relatiebeheerders voerden bij elkaar opgeteld meer dan duizend keukentafelgesprekken. ZLTO heeft twee maatschappelijk werkers in dienst, die in 2014 bij 171 hulpvragen betrokken zijn geweest. Vanuit het Sociaal Fonds van ZLTO zijn door ZLTO-afdelingen 531 kerstpakketten aan zieke leden uitgedeeld.
Het aantal agrarische bedrijven neemt landelijk per jaar met een paar procent af. Dat heeft natuurlijk direct gevolgen voor het aantal leden van landbouworganisaties. Het aantal leden daalde met 3,3 procent. In totaal heeft ZLTO nu ruim 15.000 leden.
ZLTO-leden zijn gemiddeld 55,1 jaar oud en 23,6 jaar lid. In 2014 telde ZLTO 672 gouden leden.
ZLTO zet met een eigen aanpak actief in op het bereiken van jongeren in de agrarische sector. In 34 van de 63 ZLTO-afdelingen hebben in totaal 465 jongeren deelgenomen aan deze activiteiten. Dat heeft vorig jaar direct of indirect geleid tot 107 nieuwe (medeverantwoordelijke) leden.
De jongerenaanpak betekent het structureel betrekken van jongeren bij de bestuurlijke activiteiten in de afdelingen, een aanbod voor jongeren ontwikkelen, het opzetten van een bestuurdersacademie en een collegeprogramma voor onderwijsinstellingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer