Thus: gezond stierkalf van belang

Een nuchter stierkalf moet voor de melkveehouder meer zijn dan iets wat bij de melkproductie hoort. Een goede opfok is daarmee van belang. Dat is goed voor zowel de melkveehouder als de vleeskalverhouder, stelt Wim Thus.

Thus%3A+gezond+stierkalf+van+belang
© LTO Noord communicatie

De voorzitter van LTO Vakgroep Vleeskalverhouderij reageert daarmee zaterdag in Nieuwe Oogst op een aantal actualiteiten. Zo ook over het minimale gewicht dat kalverhouders aan nuchtere kalveren stellen.

Gezond kalf

Hoe gezonder het kalf, des te beter de groei, verklaart Thus. 'Bij een kalf van 44 kilo is meer te verdienen dan aan één van 35 kilo.'

Melkveehouders en vleeskalverenhouders moeten er volgens daarom voor zorgen dat het nuchtere kalf vitaal is. 'Dat kan bijvoorbeeld door fokkerij, voeding en het eventueel langer aanhouden.'

Gewicht

Voor een gezond kalf op gewicht beurt een melkveehouder meer. Zo worden de stierkalveren op een verantwoorde manier verwaard.

'Niemand heeft belang bij het euthanaseren van te lichte kalveren, zoals dat in het buitenland gebeurt. Dat moeten we met elkaar niet willen', geeft Thus aan.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer