Meer inzicht mineralen met Schuitemaker

De behoefte om inzicht te hebben in de mineralenkringloop op een landbouwbedrijf wordt steeds groter. Sensoren kunnen daarbij helpen.

Meer+inzicht+mineralen+met+Schuitemaker
© eigen foto Schuitmaker

Meten is weten en dus een must om goede data te verkrijgen. Landbouwmachinefabrikant Schuitemaker is volop bezig met dit thema.

Op de Rapide opraapwagen is de NIR-sensor voor drogestofbepaling, in combinatie met weging, op de markt gebracht. Zo is de opbrengst per lading en per perceel te bepalen.

Opbrengstkaart

Ook is hiermee inzicht te krijgen in de variatie binnen een perceel. De toekomstvisie van Schuitemaker is dat met een opbrengstkaart in een later stadium plaatsspecifiek kan worden bemest.

Schuitemaker biedt in het mestprogramma een gps-precisiebemester aan. Dat geeft altijd een perfecte aansluiting en geen overlap.

Demonstraties

Schuitemaker organiseert samen met Meinderts Wergea en Abemec Onderdendam in het noorden twee demo’s waar deze ontwikkelingen worden toegelicht.

De demonstraties aan de Skieding (9222 LB) in Smallingerland zijn dinsdag 30 juni om 14 uur en 18.30 uur. Op 8 juli is in de omgeving van Wesepe (Raalterweg) ook een demo.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer