LTO Academie: ‘Over de eigen muren kijken’

De LTO Academie biedt nieuwe opleidingen aan voor LTO Noord-bestuurders en bestuurlijk talent. Vanaf september timmert de LTO Academie onder de slogan ‘Leren loont’ aan de weg met masterclasses en mastertrajecten.

Anne-Marie RopsHet masterprogramma richt zich op afdelingsvoorzitters, sector- en provinciale bestuurders en het algemeen bestuur. In dit programma ligt de focus op leren buiten en binnen de LTO Noord-organisatie.
‘We gaan met bestuurders over de eigen muren heen kijken’, vertelt organisatiecoach Annet Murre. ‘We gaan in gesprek met bijvoorbeeld World Animal Protection en op excursie naar de Tweede Kamer. Hoe ondernemen succesvolle jonge ondernemers in andere sectoren en wat kun je van elkaar leren over bijvoorbeeld je dienst of product goed neerzetten en het optimaal gebruiken van de media?’
Er zijn drie opleidingen in het masterprogramma. In de opleiding ‘Beter besturen’ worden losse masterclasses aangeboden waaruit bestuurders hun eigen opleiding kunnen bouwen. Masterclasses gaan bijvoorbeeld over het lobbyproces, onderhandelen, projectmatig werken en innovatief besturen.
Voor het topkader, actief binnen de sectorale vakgroepen, provinciale besturen en algemeen bestuur zijn er twee opleidingen, elk bestaand uit vijf bijeenkomsten: ‘Besturen in een veranderende wereld’ en ‘Besturen en leiderschap’. Bij de laatste opleiding staat ‘het nieuwe leidinggeven’ centraal: hoe ben je meer zichtbaar als bestuurder, out of the box denken en wat is de winst van goed luisteren?
‘Opleidingen op Nyenrode zijn duur. Binnen LTO Academie hebben we straks ons eigen masterprogramma waarin bestuurders zich verder kunnen ontwikkelen’, aldus Murre.
De opleidingen hebben op 22 september een gezamenlijke start met de masterclass ‘Effectief persoonlijk leiderschap’ door topspreker Remco Claassen. Murre: ‘Interesse voor een van de opleidingen? Meld u dan vanaf 1 augustus aan via de website van LTO Noord.’

Talentenprogramma

Voor een kleine groep jonge bestuurlijke talenten (niet ouder dan 35 jaar) biedt de LTO Academie een talentenprogramma. Ieder maakt een persoonlijk ontwikkelingsplan en wordt gekoppeld aan een nestor binnen LTO Noord die hem of haar een jaar lang begeleidt. Bent u of kent u een talent dat daadkracht, durf, doen, drive en denkkracht heeft? Meld u dan voor 1 juli aan bij het provinciaal bestuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer