Samenwerking milieutoezicht kassen

Omgevingsdiensten Haaglanden (ODH), Midden-Holland (ODMH) en Rijnmond (DCMR) en hoogheemraadschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard willen meer samenwerken bij toezicht en voorlichting van de milieuvoorschriften richting glastuinbouwondernemers.

Samenwerking+milieutoezicht+kassen
© Koen van Wijk

Dat voornemen spraken zij uit tijdens een bezoek aan LKP Plant in Moerkapelle, meldt LTO Glaskracht Nederland.

Om milieudoelstellingen efficiënter te bereiken, is afstemming van de prioriteiten en het delen van kennis tussen toezichthouders en glastuinbouwondernemers van groot belang, stellen de partijen.

Regionale verschillen

Goede afspraken en communicatie over uitleg van regelgeving, voorkomt onnodige tijdsbesteding aan details en discussie over de verschillen in de regio. Op deze manier kunnen ondernemers en toezichthouders zich meer richten op de prioriteiten, namelijk het vergroten van waterbewustzijn.

Door overleg tussen de waterschappen, gemeenten, omgevingsdiensten en de sector kan de handhaving tussen de verschillende regio’s in de toekomst meer op één lijn komen, waardoor een level playing field voor de glastuinbouwbedrijven ontstaat.

Schone sloten

In enkele situaties zal een verschillend speelveld blijven bestaan, verwacht LTO Glaskracht Nederland. Door hier vooraf met ondernemers over in gesprek te gaan, ontstaat ook bij hen meer begrip voor de verschillende situaties.

Tijdens de bijeenkomst werden de Zuid-Hollandse omgevingsdiensten en de afdelingen Toezicht en Handhaving van de hoogheemraadschappen bijgepraat over het Regionaal Uitvoeringsprogramma Westland/Oostland. Dat draait om samenwerken aan schoon en gezond water in de sloten.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer