Eis 'verpesten' paard U2 niet toegewezen

De rechtbank heeft Lonneke Engel niet in het gelijk gesteld. Zij eiste bijna een kwart miljoen euro schadevergoeding, omdat haar paard U2 zou zijn verpest. Engel kocht het paard in 2004 en liet het paard van 2006 tot 2013 trainen door Mischa Koot uit Hooge Mierde, terwijl het paard bij Academy Bartels in die plaats stond.

Volgens topmodel Engel liep het paard in die tijd onherstelbaar letsel aan zijn mond en flanken op. U2 zou daarom niet meer als volwaardig rijpaard kunnen worden ingezet en bovendien flink in waarde zijn gedaald. In onderstaand filmpje van Omroep Brabant geeft Tineke Bartels uitleg.

Het paard had een onderhandse verkoopwaarde van 250.000 euro en zou nu nog 2.500 euro waard zijn. Engel stelde de amazone en de stal daarvoor aansprakelijk.

Volgens de rechtbank is niet komen vast te staan dat het letsel onherstelbaar is. De verklaringen en medische stukken die de eigenaar heeft ingebracht, geven daarvoor onvoldoende bewijs. De rechtbank ziet daarom geen aanleiding om een schadevergoeding toe te kennen.

Tegenvordering

Koot diende ook een tegenvordering in bij de rechter. Volgens haar heeft de eigenaar haar in De Telegraaf ten onrechte neergezet als een dierenbeul die U2 ernstig letsel toebracht. De rechtbank stelt vast dat de amazone niet gekwalificeerd wordt als dierenbeul en dat het woord niet voorkomt in het artikel.

De rechtbank is van oordeel dat het artikel in de Telegraaf niet meer is dan een korte, zakelijke weergave van de zaak. De informatie is feitelijk en juist. Er is dus geen sprake van onrechtmatig handelen en daarom wijst de rechtbank het verzoek tot schadevergoeding af.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer