Cadeau voor het leven

Hugo Bens, legpluimveehouder in Haps en ZLTO-vakgroepvoorzitter pluimvee, fietst dit jaar mee met BIG Challenge. Die tocht heeft sinds de start in 2009 al ruim 5 miljoen euro bij elkaar gebracht voor KWF Kankerbestrijding via de deelname aan Alpe d'HuZes. BIG Challenge is daarmee na Alpe d'HuZes en Ride for the Roses uitgegroeid tot de derde particuliere fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding.

Cadeau+voor+het+leven
© big challenge

'Donderdagochtend ben ik om half vier met de fiets afgedaald. Echt sfeervol; allemaal brandende kaarsjes in elke bocht. Het was koud, maar prachtig om te doen. Ik stond met Vera, John, Marian en Ton aan de start. Zo'n gigantische massa.

Om 4:38 uur was ik weg. Onderweg was het nog lekker koel en om 6:10 fietste ik de finish over. En dan kom je in het oppeppunt van BIG Challenge; vrijwilligers brengen je bouillon, eten en drinken, warm deken. Geweldig.

Brandstof

Tijdens mijn tweede klim merkte ik al dat het eten moeilijker werd. Maar je moet brandstof hebben. De kippen op onze groene helmhoesjes vallen goed op: leuk dat je teamgenoten snel herkent.

Om 8:32 uur was ik weer boven; met yoghurt, banaan en bouillon weer opgepept. De temperatuur was inmiddels al goed opgelopen. De warmste Alpe d'HuZes ooit.

Afzien

Na de vierde beklimming was ik kapot! Het was zo ontzettend heet. De vierde beklimming heb ik rustig aan gedaan en echt genoten. Heel veel gebuurd onderweg, nog samen met iemand zijn band gemaakt. Dat is ook saamhorigheid. Die is echt geweldig hier.

Die beklimmingen zijn echt geen appeltje-eitje. Je ziet hier wel dat sport en emotie dicht bij elkaar liggen. Je hebt de tranen in je ogen als je de finish overkomt. Maar de sportieve prestatie hoort erbij. Een hele levensles; we zijn allemaal zo druk met alledaagse dingen. Ik merk wel dat je extra geniet van het geven in plaats van krijgen.

Finishmoment

Bijzonder mooi dat hier iedereen gelijk is: van bankdirecteur tot werkplaatsmedewerker: iedereen is gelijk en werkt allemaal mooi samen. Prachtig was om al die berichten van thuis op de Het finishmoment te zien.

Legpluimveehouder Bart Gussinklo en Inge van Schip, onze jongste deelnemer, droegen het bord met het bedrag van BIG Challenge en alle deelnemers erachter aan. 's Avonds hoorden we op de kanjerbijeenkomst dat het bedrag al verhoogd was naar 595.103 euro!

Sectorpromotie

We zijn met BIG Challenge de grootste groep deelnemers binnen Alpe d'HuZes en zoals de stuurgroep prima verwoordde: 'We vallen op door onze bescheidenheid.' Machtig mooi om te zien hoe goed de Coole T-shirts hier verkocht worden. Ruim zeshonderd stuks! Een geweldig PR voor onze sector.

De Alpe d'HuZes moet je gewoon beleven. Het is zo intens en met een lach en een traan. Voor mij was deelname aan de Alpe d'HuZes een zéér intense belevenis die ik voor de rest van mijn leven bij me zal dragen. Opgeven is geen optie, maar opgeven voor de volgende Alpe d'HuZes wel. Gun jezelf ook dat cadeau voor het leven!

Meer informatie via bigchallenge.eu, Facebook en @BigChallenges.

Hugo Bens
@HugoZLTO_NOP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer