Verrassingsafscheid

Hugo Bens, legpluimveehouder in Haps en ZLTO-vakgroepvoorzitter pluimvee, fietst dit jaar mee met BIG Challenge. Die tocht heeft sinds de start in 2009 al ruim 5 miljoen euro bij elkaar gebracht voor KWF Kankerbestrijding via de deelname aan Alpe d'HuZes. BIG Challenge is daarmee na Alpe d'HuZes en Ride for the Roses uitgegroeid tot de derde particuliere fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding.

Verrassingsafscheid
© BIG Challenge

Zaterdag heb ik nog een laatste trainingsrit, Limburgs mooiste, gefietst met vrienden. Dat was heel leuk; ook omdat ik met mijn vrienden fietste. Een van de reden dat ik met Alpe d'HuZes meefiets; mijn vrienden.

Zondag na de nodige werkzaamheden vertrokken we. Onze zoon Brian, stagiair Jasper en onze medewerkster nemen de werkzaamheden op ons legpluimveebedrijf over, samen met een medewerker. Thuis nog een verrassingsafscheid van mijn vrienden.

Die stonden ineens met vlaggen ons uit te zwaaien. Kei mooi! Na een vermoeide reis kwamen we in het donker bij de Alpe d'Huez aan. Dat was schrikken. Dan denk je echt: waar begin ik toch aan, wat is die berg steil!

Tocht La Bérarde

Dat is ook het fijne van BIG Challenge; er wordt veel voor je geregeld. Maandag een trainingstocht naar La Bérarde. Prachtig! Wat een mooie natuur. Het ging goed. Ik bereikte de top en er was nog niemand boven. Prachtig uitzicht.

Ik merk wel dat ik een conditie heb, zoals ik al twintig jaar niet meer heb gehad. Als ik even stop, ben ik heel snel hersteld. Nog een band lek gereden, maar dat mocht de pret niet drukken. De tocht was een hele mooie ervaring.

Saamhorigheid

Wat hier zo geweldig is, is de saamhorigheid. Zo zou het in het leven elke dag moeten zijn. Ik was mijn helm vergeten, hup iemand rijdt even mee. Op heel de berg hangt een bijzondere sfeer en de teamspirit is prima in ons pluimveeteam.

Maandagavond was de uitreiking van de Bas Mulder Award: prijzen voor jonge onderzoekers. Mooi om te horen en zien hoe het Alpe d'HuZes geld wordt besteed aan onderzoek en voorlichting hoe gezond en goed te kunnen leven met kanker. Fijn dat wij daar ons steentje aan bij hebben kunnen dragen.

Opbrengst BIG Challenge

Zo bijzonder; op dinsdagochtend de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge. Collega legpluimveehoudster Marian Claessens vertelde haar verhaal. Net zoals de andere drie verhalen heel emotioneel en recht uit het hart. Je krijgt er kippenvel van.

Zoals Toine van Toor, de voorzitter van BIG Challenge, ook zei, de week hier in Frankrijk is een cadeau voor jezelf. Ent het virus en zorg dat nog meer mensen dit mee mogen maken in hun leven. En kanker houdt niet op, dus wij ook niet.

Trots

Hij onthulde de check met het bedrag dat BIG Challenge dit jaar tot dusver heeft ingezameld: 582.725 euro. Geweldig daar mogen we als agrarische sector ontzettend trots op zijn. Net zoals op onze prachtige sector. Het wordt steeds mooier hier. Zo bijzonder!'

Volg ons komende week via bigchallenge.eu, Facebook en @BigChallenges.

Hugo Bens
@HugoZLTO_NOP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer