Pas op de plaats voor uiennoteringen

De uiennoteringen op de regionale landbouwbeurzen daalden deze week met 1 euro tot 2,50 per 100 kilo.

Pas+op+de+plaats+voor+uiennoteringen
© Nieuwe Oogst

LNCN in Emmeloord noteerde eerder donderdag de 30 procent grove uien op 18 tot 20 euro, dat is gemiddeld 1 euro minder dan vorige week. De grovere sortering daalde met gemiddeld 2,50 euro naar 18 tot 21 euro per 100 kilo.

In Goes daalden de noteringen met respectievelijk 1,75 en 2 euro. Voor de 30 procent grove uien kwam dinsdag een prijs van 18 tot 20 euro op het noteringsbord te staan. De 60 procent grove uien werden op basis van gedane transacties gewaardeerd op 20 tot 22,50 euro per 100 kilo.

Wegval Brazilië

De noteringscommissie van LNCN omschrijft de uienmarkt momenteel als flauw. Gisteren al meldde Uienhandel.com dat Brazilië wegvalt als afnemer van Nederlandse uien. Dat verklaart ook waarom het prijsniveau van de fijne en grove uien kleiner is dan voorgaande weken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer