Landbouwplastic wordt grondstof nieuw kunststof

Circa zestig leden uit Wierden en Enter hebben zaterdag tussen de 60.000 en 70.000 kilo landbouwplastic ingeleverd. Het is een van de vele locaties waar LTO Noord momenteel folie inzamelt.
In Enter stonden de bestuursleden Herma Hofman (met lijst in de hand) en Gerard Kosters (midden, met plastic in de hand) klaar bij loonbedrijf Grouve om de inzameling in goede banen te leiden en koffie in te schenken. ‘Iedereen is druk met inkuilen, dus het ging de hele tijd over trekkers en opraapwagens’, vertelt Herma Hofman, lid van de plaatselijke commissie Wierden.
De LTO Noord-afdelingen Wierden-Enter, Rijssen-Holten, Twenterand en Hellendoorn zijn medio april samengegaan in LTO Noord afdeling West Twente. De plaatselijke commissies regelen lokale activiteiten. ‘Zo willen we aan het einde van het jaar huiskamerbijeenkomsten houden’, zegt Hofman. ‘Dan komen de leden in kleinere groepen van zo’n vijftien man bij elkaar. Dat deed de afdeling Wierden al en dat bevalt heel goed.’
De leden betaalden een bijdrage voor de inzameling. ‘Dat is voor het organiseren en coördineren van de inzameling. Zo is er iemand uit de buurt die het plastic met de shovel in de container gooit. Het is ook voor de organisatie van de andere activiteiten. Het komt ten goede aan de leden’, benadrukt Hofman.
Ook loonbedrijf Ten Cate in Wierden stelde zijn terrein beschikbaar voor het inzamelen. De folie gaat naar Daly Plastics in Zutphen. Die verwerkt het tot polyethyleen regranulaten, oftewel plastic korrels die als grondstof dienen voor nieuwe kunststof producten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer