Energie

De titel van deze column zet u misschien aan het denken, omdat deze in eerste instantie gedachten oproept rondom wind, gas, elektra, et cetera. Dat klinkt ook logisch in de tijd waarin we nu verkeren en waarin een energieakkoord gesloten wordt. Toch heb ik het hier over andere energie, namelijk die van inspiratie, enthousiasme en zin in ondernemen.
Vorige week hebben we met de afdelingsvoorzitters en het bestuur een bezoek gebracht aan Natuurlijk Tomaat in Dongen. U kent ze vast wel van de eerste dia van zo ongeveer iedere ZLTO-presentatie. Een ondernemersechtpaar dat de laatste jaren flink aan de weg timmert met tal van activiteiten op en rond het bedrijf. Met hen zijn we in gesprek gegaan over tal van onderwerpen die het gezinsbedrijf, zoals we er zoveel kennen, raken.
Knap hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. Het ZLTO-thema ‘Samen vernieuwend boeren’ past hier dan ook erg goed. Uiteraard is zoiets niet voor ieder bedrijf in de land- en tuinbouw weggelegd. Maar het is wel een mooi voorbeeld van een bewuste keuze en een eigen aanpak om de toekomst in te gaan.
We hebben die middag ook gesproken met mensen van het Prinsentuin College. Zij hebben de dag voordat wij er waren op deze locatie een Centrum voor Innovatie Vakmanschap, kortweg CIV, geopend. Een plaats waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar gaan ontmoeten. Op een aantal plaatsen in het land worden deze praktijkcentra opgericht voor diverse sectoren.
We gaan ervan uit dat dit een van de eerste aanzetten is om het groene onderwijs naar een hoger kwaliteitsniveau te tillen.
Kortom een dag met veel inspiratie, enthousiasme en ideeën. Een dag waar je energie van krijgt.

Remco Beekers

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer