Duizenden jonge boeren naar Expo Milaan

Jongerenorganisaties nodigen jonge boeren en vissers uit om naar de Wereldtentoonstelling te komen in Milaan voor het programma 'We Feed the Planet'.

Duizenden+jonge+boeren+naar+Expo+Milaan
© Expo

De Wereldtentoonstelling staat dit jaar in het teken van voedsel, met als thema ‘Feeding the Planet, Energy for Life’. Overheden en bedrijfsleven laten gedurende zes maanden zien op welke manier zij denken de wereld in de toekomst te gaan voeden.

Slow Food

Slow Food en het Slow Food Youth Network nemen het initiatief tot het organiseren van een programma voor jonge boeren en vissers aan het einde van het grote internationale evenement.

Van 3 tot 6 oktober zijn er workshops, lezingen en bijeenkomst met als thema de toekomst van voedsel en landbouw. De jongerenorganisaties proberen geld in te zamelen om de reiskosten voor tweeduizend jonge boeren uit lage-inkomenslanden te betalen.

Ze lanceren daarvoor onder meer een crowdfundingplatform, waarover meer informatie te vinden is via www.wefeedtheplanet.com.

Honderdduizend leden

Slow Food, het Slow Food Youth Network (SFYN) en in Nederland de Youth Food Movement (YFM), vormen een wereldwijde beweging van boeren, consumenten en food professionals. Wereldwijd telt de beweging honderdduizend leden van wie drieduizend in Nederland.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer