€ 4 miljoen voor Overijssels natuurbeheer

Provincie Overijssel trekt voor de komende vier jaar vier miljoen euro uit voor de Subsidieregeling Natuur- en Landschapsbeheer (SRNL).

Vanaf volgend jaar kunnen alleen gecertificeerde collectieven subsidie aanvragen voor agrarisch natuurbeheer.

In het Natuurbeheerplan Overijssel staat waar de provincie welke natuur wil stimuleren. Het Natuurbeheerplan wordt jaarlijks geactualiseerd. In het plan zijn ook de verschillende subsidiemogelijkheden voor Natuur- en Landschapsbeheer vastgelegd.

Leefgebied

In het gewijzigde agrarisch natuurbeheer vanaf 2016 wordt gewerkt met in het Natuurbeheerplan opgenomen doelen per leefgebied.

De leefgebieden zijn begrensd op basis van het voorkomen van diersoorten van provinciaal belang of voorkomend in de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn en waarbij het agrarisch natuurbeheer kan bijdragen aan de instandhouding van deze diersoorten.

Criteria

Het natuurbeheerplan bevat criteria hoe deze doelen moeten worden ingevuld door de collectieven. De doelen en criteria zijn het afgelopen jaar opgesteld in nauwe afstemming met collectieven, terreinbeherende organisaties, LTO, gemeenten, ecologen en andere partners.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer