Vicon Andex 1254 heeft capaciteit

Vicon introduceert de nieuwe Vicon Andex 1254 vierrotorhark. De Andex 1254 is een machine met capaciteit vooral ontwikkeld voor de (melk)veehouderij.

Han ReindsenDe Andex 1254 heeft een werkbreedte van 12,5 meter en een lage vermogensbehoefte vanaf 80 pk. Daarmee voldoet de Vicon vierrotorhark aan de groeiende de vraag naar meer capaciteit bij melkveehouders.
De hark is voorzien van twaalf tandarmen per rotor, waarbij de achterste rotoren (diameter van 3 meter) meer rotorsnelheid geven dan de voorste (diameter van 3,35 meter). Daardoor blijft de hoge capaciteit gegarandeerd.
De hydraulische werkbreedteverstelling van 10 tot 12,5 meter maakt het mogelijk ook op kleinere percelen goed uit de voeten te kunnen. De zwadbreedte is af te stemmen op de pick-up van de pers, opraapwagen of hakselaar.
De aansturing gaat via een eenvoudige elektrische voorkeuze, waardoor slechts één dubbelwerkend en één enkelwerkend hydraulisch ventiel nodig zijn.

Kopakkers

Op de kopakkers wordt een slim stukje kopakkermanagement toegepast. Bij het laten zakken van de voorste rotoren zullen na enkele ogenblikken ook de achterste rotoren automatisch zakken. Dit maakt werken met de Andex 1254 slim, gemakkelijk en efficiënt.
De nieuwe 12,5 meter brede hark van Vicon is voorzien van de bekende aandrijftechniek van Vicon. De rotor is voorzien van een onderhoudsvrije oliebadaandrijving.
Voor een goede bodemvolging maakt Vicon op deze hark gebruik van het bekende Terra-linksysteem met daarbij het standaard Y-vormige Quattro-wielstel. Voor een soepele loop in bochten zijn de voorste twee wielen van het vierwielige wielstel pendelend.

Transportbreedte

De Andex 1254 is voorzien van brede transportbanden, zodat de hark bij transport stabiel achter de trekker loopt. De hark blijft binnen de 3 meter transportbreedte.
De transporthoogte blijft met gemonteerde armen op 4 meter hoogte, zodat snel van het ene naar het andere perceel kan worden gereden. De hark weegt 4.400 kilo.
Volgens Vicon is de Andex 1254 een mooie aanvulling op de bestaande harkenlijn. De werkbreedte van de machines varieert van 3,20 meter tot 15 meter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer