HHNK+gaat+op+duurzame+toer
Nieuws
© Hollands Nooderkwartier

HHNK gaat op duurzame toer

Met een aparte portefeuille en een hoogheemraad voor duurzaamheid zijn woensdag het nieuwe college en coalitieakkoord van Hollands Noorderkwartier gepresenteerd.

Groen, Water & Land, CDA, fractie Ongebouwd, Water Natuurlijk en PvdA kwamen vorige week tot een coalitieakkoord voor het bestuur van het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Siem Jan Schenk krijgt Integraal waterbeheer voor het landelijk gebied onder zijn hoede. De andere hoogheemraden zijn Rob Veenman (Groen, Water & Land), Jan Kramer (CDA), Ruud Maarschall (Water Natuurlijk) en Kees Stam (PvdA).

Duurzaamheid

Maarschall krijgt de nieuwe portefeuille duurzaamheid, wat als een rode draad door het coalitieakkoord ‘Eigentijd en innovatief polderen’ loopt.

De partijen streven daarbij naar een ‘toekomstbestendige waterbeheer voor een gezonde en economisch sterke landbouw en een waardevolle en krachtige natuur.’ Het college wil hiervoor ‘innovatieve technieken’ inzetten.

Veenweide

Verder krijgt het veenweidegebied speciale aandacht. Het beheer van wegen wil het HHNK-college overdragen aan de gemeenten.

Goed nieuws voor boeren is dat het college zich ‘maximaal inspant’ om het belastingtarief voor ongebouwd ‘tot een aanvaardbaar niveau te houden’. Door een uitspraak van de Hoge Raad over de heffing op natuur stijgt het tarief voor ongebouwd onevenredig, stelt het college.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer