Gewas rondAttero schoon

Wijster - Uit het systeem voor biomonitoring rond de afvalverwerkingsinstallatie van Attero in Wijster blijkt dat de hoeveelheid schadelijke stoffen die is neergedaald het afgelopen jaar wederom ruim onder de algemeen geldende veiligheidsmarges blijft.
Wageningen UR registreert sinds 1996 mogelijke vervuilingen op twee groentegewassen, in gras en in koemelk in de gemeenten Westerveld en Midden-Drenthe. Dat gebeurt op vijf proefveldjes met spinazie en boerenkool en op twee melkveebedrijven in Drijber en Hamveld.
Gedurende die periode zijn nog nooit verontrustende overschrijdingen geconstateerd. Ook de uitkomsten van dit jaar waren positief.
‘Er is geen aanleiding te veronderstellen dat kwalijke stoffen uit de pijp van Attero in het agrarisch productieproces terecht zijn gekomen’, stelt beleidsadviseur Roel Visser van LTO Noord Drenthe vast. ‘Ondanks dat wij dit elk jaar constateren, wordt grote waarde gehecht aan de biomonitoring. Niet alleen door boeren en burgers, maar ook door ketenpartijen. Zij zien het als een soort verzekering.’

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer