VGB: vooruitzichten Moederdag gunstig

In de aanloop naar Moederdag zijn de vooruitzichten op goede bloemen- en plantenverkopen gunstig, meldt groothandelsorganisatie VGB.

VGB%3A+vooruitzichten+Moederdag+gunstig
© FloraHolland

Moederdag is volgens de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB) belangrijk voor de omzet van bloemen en planten op grote markten als Duitsland en Nederland.

Het definitieve oordeel over de verkoopresultaten kan pas na komend weekend worden bepaald, maar groothandelaren constateren dat de handelsstemming goed is. Bestellingen lagen minimaal op het niveau van eerdere jaren en regelmatig hoger.

Koelere voorjaar

De weersvoorspellingen voor het komende weekend zijn gunstig voor de bloemen- en plantenafzet. Door het koelere voorjaar is met name een impuls voor het tuinplantensegment welkom, stelt VGB.

Meer bloemistenorganisaties dan vorig jaar bezorgen dit jaar in Nederland ook op zondag 10 mei bloemen en planten. Via meer webshopverkoop en flexibilisering van de logistiek speelt de groothandel hierop in.

Polen en Frankrijk

Na de Moederdag dit weekend in Nederland, Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk volgen nog Polen op 26 mei en Frankrijk op 31 mei.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer