Jongvee en camping op oude locatie

Anne Kalsbeek runt het bedrijf grotendeels alleen, maar krijgt dagelijks hulp van zijn vader Siebren. Hij past op het jongvee dat na vijf maanden verhuist naar de stal op het oude bedrijf.
Bij het bedrijf hoort 65 hectare. 18 hectare ligt aan de andere kant van Terherne en is pachtgrond van Staatsbosbeheer. Hierop ligt deels de beperking van verlate maaidatum. Er mag wel 250 kuub drijfmest op en 100 kuub vaste mest. Ook worden de pinken er een groot deel van de zomer uitgeschaard. Van de overige 47 hectare ligt ruim 27 hectare direct rond de stal en kan worden beweid. Met deze oppervlakte en veebezetting blijft het bedrijf dit jaar gevrijwaard van mestafzet.
De melkproductie ligt momenteel op 8.800 kilo met 4,25 vet en 3,45 procent eiwit. Dat produceren de koeien naast weidegras of kuilgras uit zo’n 10 kilo product uit aangekochte maïs en bierbostel. Plus een maximum van 11 kilo brok per koe.
Kalsbeek en zijn vrouw Chantal hebben twee kinderen: Siebren en Janna. Daarnaast behartigen ze samen de minicamping van vijftien plaatsen die bij de oude locatie hoort.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer