Uitkomst overleg OostMaas en Roerdalen

Het bestuur van LLTB-afdeling OostMaas en de gemeente Roerdalen hebben onlangs met elkaar overlegd over diverse (agrarisch gerelateerde) onderwerpen. Onderwerpen die tijdens het eerder gehouden klankbordoverleg met leden zijn aangedragen, zijn besproken.

Bestuur en gemeente hebben diverse afspraken gemaakt om een aantal knelpunten op te lossen. Het verslag en de gemeente-afspraken zijn terug te vinden op de website van de LLTB.

Aanpak

Direct na de vergadering zijn ter plekke diverse watergangen bekeken en zijn afspraken gemaakt over de aanpak. Inzake de afgesloten wegen mogen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij een economisch belang hebben om over de betreffende wegen te rijden, hiervan gebruik maken.
Eind 2015 komt er een nieuw ontheffingsbeleid. Tot die tijd adviseert het bestuur om een kopie van een bewijsstuk (eigendomsakte, pachtovereenkomst) mee te nemen. Verder wil de gemeente graag afspraken maken met aanwonenden aan onverharde wegen om samen met de gemeente het onderhoud uit te voeren.

Toekomstvisie

Het bestuur heeft met gemeente Roerdalen afgesproken om een toekomstvisie op agrarisch Roerdalen uit te werken. De agrarische sector is in Roerdalen een belangrijke economische sector. De gemeente wil haar toekomstige beleid mede baseren op deze visie. De visie moet in november gereed zijn. Het bestuur OostMaas neemt initiatief en gaat samen met de leden de visie ontwikkelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer