Een interim-klus van twaalf jaar

Het jaar is 2003, de rivierduinen verstuiven nog volop aan de oevers van de IJssel, terwijl in Deventer Karst Breeuwsma begint aan een interim-klus die uiteindelijk twaalf jaar zal gaan duren.

Het zijn roerige tijden, een explosieve groei van mobiele bellers en gedoe met een energiebedrijf.
Het was, en is overigens nog steeds, een organisatie waar Karst zich in ieder geval niet hoeft te vervelen. Dynamiek aan alle kanten, en in het midden daarvan voelt Karst zich het prettigst.
Duidelijk voor ogen houden waarom we ‘op deze aard zijn’ en strak koersen op doelstellingen zorgde uiteindelijk voor een holding waarbinnen de zaken op de eerste plaats voor de leden uitstekend geregeld zijn.
En dat zorgt uiteindelijk ook voor uitstekende ondernemingsresultaten. Alles in de juiste volgorde.
Karst is ook altijd op zoek naar de juiste kippen en af en toe een eend op de juiste posities. Voor wie het verhaal van de kip en de eend niet kent, raad ik aan om dit eens bij Karst na te vragen.
Voor nieuwe medewerkers (en trouwens ook voor de bestaande) is er altijd aandacht voor de historie, waar komen we vandaan? Kort samengevat begint deze bij de verzuiling en gaat via Mansholt naar het heden.
Verplichte kost is hierbij het boek ‘De Graanrepubliek’ van Frank Westerman (te koop bij LTOshop.nl, nieuwe druk nu slechts 12,50 euro).
Persoonlijk heb ik de afgelopen tien jaar met Karst Breeuwsma samengewerkt. Eerst als teamleider bij AgriPers en daarna bij LTO Ledenvoordeel.
Naast de vrijheid van handelen en de kansen die ik van Karst heb gekregen, is hij daarbij ook altijd als een soort mentor een steun geweest, soms letterlijk (zie foto).
De uitspraak ‘onderzoekt alle dingen en behoudt het goede’ heb ik regelmatig gehoord. Helaas moeten we nu binnen LTO Bedrijven een van de goeden laten gaan.
Karst, het allerbeste gewenst. Voor nu eerst vooral even Dromen en daarna weer Denken, Durven, Doen en Doorgaan.
Arnout Goeman

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer