Erven Kempenvogelvriendelijk

De Kempen - Op het melkveebedrijf van Karel en Anja Smulders in Hoogeloon is vorige week een regionaal erfvogelproject afgerond. Het wachten is nu op de komst van de vogels.
Het project is een initiatief van ANV Kempenland, Brabants Landschap, ZLTO en diverse vogelwerkgroepen. Doel is de teruggang van het aantal karakteristieke vogels van het boerenerf stoppen en ervoor zorgen dat er weer meer zwaluwen, mussen en steenuilen rondvliegen.
In totaal doen 36 boeren en zes particulieren mee aan het project. Verspreid over de ZLTO-afdelingen Bladel, Reusel-De Mieren en Eersel-Veldhoven zijn ongeveer tweehonderd zwaluwkasten geplaatst, 35 mussenkasten, zes steenuilkasten, zes torenvalkkasten en twee bosuilenkasten. Verder zijn of worden op vijftien bedrijven modderpoelen aangelegd en zijn oude telefoonpalen geplaatst met daartussen strakgespannen draden.
Volgens Anja Smulders, tevens afdelingsbestuurder van ZLTO Bladel, breekt nu de tijd van monitoren aan. ‘Alles is klaar en uitgevoerd. Nu is de vraag of het ook wat oplevert.’ Daarvoor gaan vrijwilligers de komende tijd vogels tellen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer