Ontheffing vierdageneis mogelijk

De 346 bedrijven die hebben aangegeven problemen te hebben met de 4-dageneis, kunnen, onder voorwaarden, voor een jaar ontheffing krijgen. Dat heeft staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken besloten.

Ontheffing+vierdageneis+mogelijk
© Twan Wiermans

De bedrijven die hebben aangegeven in aanmerking te willen komen voor begeleiding krijgen een audit door Wageningen UR. De audit van de bedrijven wordt over een looptijd van een klein jaar uitgevoerd.

Problemen benoemen

De audit resulteert in een rapport per bedrijf waarin is aangegeven de analyse en het geconstateerde probleem.

De staatssecretaris geeft aan ze dat het liefst onderbouwd ziet met verloop van de technische resultaten, mogelijke oorzaken van problemen en aanbevelingen voor verbetering.

LTO en NVV worden betrokken bij het formuleren van de te toetsen technische kengetallen. Op basis van de technische kengetallen, de problematiek en geconstateerde noodzakelijke aanpassingen op het bedrijf, kan besloten worden een ontheffing te verlenen voor maximaal 1 jaar.

Tijdens deze periode heeft een bedrijf de gelegenheid de bedrijfsinrichting of de bedrijfsvoering aan te passen. Na deze periode moet een bedrijf aan de eisen voldoen.

Investeringen en eventuele bedrijfsbegeleiding zijn voor rekening van de ondernemer.

Geen ontheffing

Bedrijven die bij de telefonische intake aangegeven hebben geen inzage in de bedrijfsgegevens te willen geven of geen begeleiding te willen, komen niet in aanmerking voor een tijdelijke ontheffing.

Daarnaast wordt een helpdesk ingericht, waar varkenshouders en adviseurs terecht kunnen voor informatie en advies over de vierdageneis.

Ook worden een aantal informatiebijeenkomsten georganiseerd voor geïnteresseerde varkenshouders en erfbetreders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer