Slateelt op water wordt opgeschaald

Firma Pater-Broersen uit Waarland wil dit jaar de teelt op water verder opschalen, met de kennis uit het project 'Schone en duurzame bladgewassen, nu en in de toekomst'.

Slateelt+op+water+wordt+opgeschaald
© Proeftuin Zwaagdijk

Dit project, uitgevoerd in samenwerking met zes andere slatelers en Proeftuin Zwaagdijk, is nu formeel afgerond. Dat heeft Proeftuin Zwaagdijk bekend gemaakt.

De vervolgstap is het verbeteren van de automatisering om de arbeidskosten verder te verlagen. Het bedrijfseconomisch risico zou daarmee aanvaard kunnen worden

Geoptimaliseerd

Afgelopen vijf jaar zijn specifieke teeltzaken in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk en toeleveranciers geoptimaliseerd.

Verschillende slarassen zijn getest op geschiktheid voor teelt op water in samenwerking met zaadbedrijven. Ook zijn diverse substraten, teeltmedia en bemestingsstrategieën beproefd.

Marktconcepten

Al met al voldoet het huidige systeem grotendeels aan toekomstige wensen van afnemers. Nu ligt er nog het vraagstuk hoe de toegevoerde waarde van watergeteelde producten is te verwaarden.

Daartoe is firma Pater-Broersen in overleg met groentesnijderijen, retail en supermarktketens marktconcepten aan het ontwikkelen.

Proefopstelling

Het afgesloten project is voortgekomen uit het project Teelt de Grond Uit en de proefopstelling met telen op water die Fa. Pater-Broersen heeft aangelegd op het eigen bedrijf in 2010.

·Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer