Marktplaats voor bijen

Voor vraag en aanbod van bijenvolken is vanaf deze week op internet een speciale marktplaats beschikbaar via de website van BijenkennisNET.

Deze marktplaats is een initiatief van LTO samen met de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV).
De markplaats heeft als doel om imkers en landbouwers op een snelle en eenvoudige manier met elkaar in contact te brengen, vertelt projectleider Gré de Groot van Projecten LTO Noord. ‘Imkers bieden hun bijenvolken aan en tuinders of akkerbouwers bestellen de bijenvolken voor de bestuiving van hun gewassen.’
De eerste advertenties zijn woensdag geplaatst op de marktplaats. Het is de bedoeling dat de imkers en landbouwers onderling een prijs overeenkomen voor het plaatsen van de bijenvolken. Als richtlijn heeft de NBV daarvoor een tabel met adviesprijzen geplaatst op de website van BijenkennisNET.

Einde project

Overigens is het project BijenkennisNET inmiddels beëindigd. De bijbehorende website met informatie over bijen en de bijenhouderij blijft wel actief. Ook blijven LTO en NBV waar nodig samenwerken.
De marktplaats voor bijenvolken is daarvan een voorbeeld. De NBV coördineert de activiteiten die betrekking hebben op de marktplaats en is ook verantwoordelijk voor het goed functioneren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer